DIY Deodorant van Kokosolie: zelf je eigen deo maken

Als je op zoek bent naar een natuurlijke deodorant, is kokosolie een goede keuze. Kokosolie heeft namelijk antibacteriële en antifungale eigenschappen, waardoor het helpt om geur tegen te gaan. Daarnaast is kokosolie ook hydraterend voor je huid.

Wat je moet weten voor het maken van natuurlijke deodorant

Ik zal je in dit blog uitleggen wat je moet weten voordat je aan de slag gaat met het maken van natuurlijke deodorant. Kokosolie is een natuurlijke bron van anti-bacteriële eigenschappen en heeft daarom de perfecte basis voor een gezonde, zelfgemaakte deodorant. Het enige wat je nodig hebt is kokosolie, bakpoeder (of maïzena) en een essential oil naar keuze.

Eerst zal ik je wat meer vertellen over de werking van kokosolie. Kokosolie bestaat uit vetten die goed tegen bacteriën bestand zijn. Daarnaast hydrateert kokosolie je huid en dringt diep door in de poriën om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Kokosolie

Voordelen van kokosolie als deodorant

Kokosolie is een natuurlijke bron van vitamine E, wat bekend staat om zijn voedende en hydraterende eigenschappen. Het kan helpen bij het voorkomen van droge huid en schilfering. Kokosolie bevat ook laurinezuur, een krachtige antimicrobiële stof die bacteriën kan helpen elimineren.

Gemakkelijk DIY Deodorant van Kokosolie

Om een basic kokosolie deodorant te maken, heb je nodig:

-30 ml kokosolie
-30 ml babyolie
- druppel essentiële olie 

-Meng de kokosolie en babyolie in een flesje (al is dit niet verplicht, sommigen kunnen een last van het gevoel hebben dat de deodorant opdroogt als hij in een potje wordt gemaakt).-Draai het flesje rond tot beide goed gemengd zijn. Dit is de borrelende methode die je wel eens hebt gezien bij verse olie nodig je natuurlijk niet zo veel handelingen te doen. Goed gedaan! Jouw deodorant is ready to use!

Er zijn verschillende manieren waarop je kokosolie als deodorant kan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een lepel kokosolie smelten en dit aanbrengen onder je oksels. Of je maakt een spraydeodorant door kokosolie te mengen met water en een paar druppels lavendelolie. Wil je liever een deodorant in stickvorm? Meng dan wat kokosolie met bijenwas en rozemarijnextract en doe dit in een luchtdichte pot.

Er zijn een heleboel bloggers die hebben onderzocht naar alternatieve methodes voor het maken van deodorant. Sommige van hen gebruikten kokosolie, terwijl anderen zeep of witte klei gebruikten. Op basis van hun onderzoek, lijkt kokosolie de meest effectieve optie te zijn.

Conclusie

Zelf je eigen deodorant maken van kokosolie is niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden die je stap voor stap kunnen helpen bij het maken van je eigen deo. Kokosolie is een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Het kan dus helpen om geurtjes tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je lichaam fris ruikt.

Het kan echter wel handig zijn om even verder te zoeken naar wat andere bloggers deden voordat je aan de slag gaat met het maken van je eigen deodorant. Dit geeft je namelijk meer inzicht in hoe je het beste kunt gaan werken met kokosolie

 

23 september 2022 — Berna Okue

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.