DIY: deodorant recepten: zelf deo maken met baking soda

Als je op zoek bent naar een natuurlijke, DIY deodorant, zijn er een aantal Spaanse recepten die je kunt proberen om je eigen deodorant te maken. Deze recepten zijn gemakkelijk te maken en je kunt ze precies afstemmen op jouw huidtype en geurvoorkeuren. Bovendien zijn ze veel goedkoper dan commerciële deodorants en bevatten ze geen schadelijke ingrediënten.

Hoe gebruik je Spaanse deodorant?

Deodorant is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse hygiëne, maar soms kan het lastig zijn om de juiste deodorant te kiezen. In dit artikel leer je alles over Spaanse deodorant en hoe je het op de juiste manier gebruikt.

Spaanse deodorant is een natuurlijke deodorant die gemaakt wordt van ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het recept is simpel: je mengt bakpoeder, citroensap en water tot je een pasta hebt. Deze pasta breng je dan aan op je oksels en laat het even intrekken. Spaanse deodorant werkt door het absorberen van vocht en geurtjes, waardoor je oksels fris ruiken gedurende de dag.

Zelf deo maken zonder baking soda

Een van de beste ingrediënten die je kunt gebruiken om je eigen deodorant te maken is bicarbonaat van soda. Dit is een natuurlijk ingrediënt dat helpt om geurtjes te verminderen en bacteriën te verwijderen. Je kunt dit ingrediënt gemakkelijk vinden in de supermarkt of online.

Om je eigen bicarbonaatdeodorant te maken, heb je ook wat Aloë vera gel nodig. Aloë vera gel is een natuurlijk ingrediënt dat helpt om de huid hydrateren en irritatie te voorkomen. 

Conclusie zelf deo maken of natuurlijke deo kopen?

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en gezonde deodorant, dan is een Spaanse deodorant een goede optie. Deze deodoranten bevatten vaak ingrediënten zoals kruiden, oliën en plantaardige stoffen. Ze zijn meestal vrij van aluminium en andere synthetische stoffen. Bovendien zijn ze geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor mensen met een gevoelige huid. Er zijn veel verschillende soorten Spaanse deodorants verkrijgbaar, dus er is altijd wel eentje die bij jouw huidtype past.

 

23 september 2022 — Berna Okue

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.